این برنج از برنج های پرمحصول گلستان و جزو برنج های سرد است و شهر های بندر ترکمن کردکوی زاغمرز معدن برنج شیرودی میباشند. در تاریخ ۱۳۷۵ توسط سازمان تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر استان مازندران بعد از اصلاح ژنتیکی, چندین نمونه دیگر را در معرض آزمایش قرار دادند. این برنج ها نقاط قوتی دارند مانند ارتفاع مناسب زودرسی ریزش و ورس تعداد بیشتر دانه در یک خوشه و تعداد بیشتر خوشه ها در یک ریشه نیز مقایسه شدند.
نتیجه تحقیق و آزمایش این بود که قلم شیرودی نسبت به دیگر بذر های آزمایشی از میزان بهره وری بیشتری برخوردار بوده و نسبت به افات و کیفیت آب و خاک مقاومت بیشتری از خود نشان داده.همچنین این برنج نسبت به بیماریهای بلاست مقاوم و بیماری شیت بلاست نیمه حساس و آفت کرم ساقه خوار مقاوم است. پس از پخت نمونه ای از محصول شیرودی پی بردیم که کیفیت پخت در حد مطلوب قرادارد.
قلم شیرودی از نظر شکلی و ظاهری بسیار شبیه به برنج طارم است و هنگام خرید برنج طارم اگر در زمینه خرید برنج مهارت نداشته باشید.بسیاری از افراد سود جو برای سود بیشتر, برنج شیرودی را در آن ترکیب خواهند کرد, ولی در نظر داشته باشید که برنج شیرودی عطر و بوی برنج طارم و هاشمی را ندارد. همچنین موارد مصرف این برنج در مراسم های بزرگ مراسم های مذهبی و غذاهای مانند شله زرد و حلیم و آش و غذا های مشابه پیشنهاد میشود. این نوع برنج به خاطر پرمحصول بودن و عطر و بوی کمتر از قیمت بسیار مناسب تری برخوردار است.
برنج شیرودی حسین زاده از نظر ظاهری کشیده و بلند (قلمی) میباشند و از نظر تشابه بسیار به طارم نزدیک است.
برنج شیرودی حسین زاده در رده برنج پرمحصول و رده ماندگاری بعد از پخت مطلوب قرار میگیرد. خصوصیات عطر، طعم و هضم مناسب تری نسبت به سایر برنج پر محصول دارد ولی از برنج بومی و کیفی پایین تر است.
خرید برنج شیرودی با قیمت مناسب و کیفیت عالی را از شالیکوبی حسین زاده تهیه نمایید.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |