پخت برنج ایرانی چه برنج آبکش و چه برنج کته دارای قلق و مهارت های خاص خودش را دارد
پخت برنج ایرانی مخصوصا برنج کته برای بعضی افراد ممکن است مشکل باشد ولی مهمترین نکته در پخت برنج ایرانی دقت و حوصله است. از نظر پزشکان هم پخت برنج به صورت کته برای سلامتی بدن مفید تر است.
در ادامه دو روش پخت برنج ایرانی یعنی آبکش و کته را باهم میخوانیم
1-ابتدا چندین بار برنج را بشویید،اگر آب روی برنج تیره است و خاک دارد مجدد آن را بشویید تا آب شفاف شود
2-سپس داخل برنج شسته شده آب ولرم بریزید و نمک اضافه کنید و بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد.
3-بهتر است برنج حداقل ۳ ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد.
4-برای آبکش کردن برنج قابلمه ای را تا ۲/۳ از آب پر کنید تقریبا یک بند انگشت بالا تر از سطح برنج و روی حرارت بگذارید، دقت داشته باشید ظرف باید فضای کافی برای جوشیدن برنج داشته باشد و کوچک نباشد.
5-حرارت برنج در حال جوشیدن نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد.
6-درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج مجدد به جوش بیاید.
7-وقتی آب برنج به جوش آمد چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه ها از هم باز شود و البته دقت کنید برنج را خرد نکنید
8-باید برنج حدود ده دقیقه بجوشد، زمان جوشیدن برنج بستگی به نوع و مدل آن دارد
9-زمانی برنج برای آبکش کردن مناسب است که دانه های آن نرم شود ولی هنوز مغز آنها سفت باشد، سفت بودن مغز دانه برنج به این معنی نیست که مغز برنج نپخته باشد بلکه نباید کاملا نرم باشد
10-وقتی برنج به مرحله آبکشی رسید آن را داخل آبکش بریزید
11-روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه ها متوقف شود و همین طور نمک اضافی بین دانه های برنج بیرون برود تا برنج شور نشود
12-قابلمه را روی حرارت بگذارید و ته آن را ته دیگ دلخواه بگذارید
13-سپس برنج آبکش شده را روی ته دیگ بریزید
14-سپس درب قابلمه را با دمکنی بپوشانید و و حرارت را کم کنید و برنج را روی حرارت کم بگذارید تا دم بکشد
15-اگر دانه های برنج کمی سفت است مخلوطی از یک قاشق سوپ خوری آب با یک قاشق سوپخوری روغن را روی برنج بریزید تا برنج بعد از دم کشیدن نرم شود.
16-توانید روی برنج زعفران ساییده بپاشید و یا زعفران را دم کنید و بعد از آماده شدن برنج مقداری از آن را با زعفران مخلوط و سپس به مابقی برنج اضافه کنید تا برنج عطر و عطم بهتر و ظاهر زیباتری داشته باشد
17-برنج را میتوانید آبکش کنید و داخل قابلمه بریزید و در زمان دلخوام دم کنید تا در هنگام سرو برنج تازه و گرم داشته باشید.
1-ابتدا چندین بار برنج را بشویید و آب آن را خالی کنید، اگر آب روی برنج تیره است و خاک دارد مجدد آن را بشویید تا آب شفاف شود.
2-سپس داخل برنج شسته شده آب ولرم بریزید و نمک اضافه کنید و بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد.
3-بهتر است برنج حداقل ۳ ساعت همراه با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد.
4-برای کته کردن برنج قابلمه ای را تا ۲/۳ از آب پر کنید تقریبا یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج و روی حرارت بگذارید
توجه کنید ظرف شما باید فضای کافی برای جوشیدن برنج داشته باشد و کوچک نباشد
5-حرارت برنج در حال جوشیدن نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد.
6-وقتی آب برنج به جوش آمد چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه ها از هم باز شود و البته دقت کنید برنج را خرد نکنید.
7-باید برنج حدود ده دقیقه بجوشد، زمان جوشیدن برنج بستگی به نوع و مدل آن دارد.
8-درپوش ظرف را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج تبخیر شود.
9-زمانی برنج برای کته مناسب است که دانه های آن نرم شود ولی هنوز مغز آنها سفت باشد، سفت بودن مغز دانه برنج به این معنی نیست که مغز برنج نپخته باشد بلکه نباید کاملا نرم باشد.
10-وقتی آب برنج تمام شد، در قابلمه را همراه با دم کنی روی آن قرار دهید تا برنج کاملا دم بکشد. و بعد ۲۰ دقیق برنج شما اماده است.
برنج ایرانی فجر دارای کیفیت خوب و ظاهری با دانه های شیشه ای است این برنج دارای ری و طعم خوبی است و مناسب افرادی است که به دنبال مصرف یک برنج ایرانی با کیفیت هستند که قیمت بالایی نیز نداشته باشد.برنج ایرانی فجر انتخاب مناسبی برای رستوران ها است.
جهت خرید برنج ایرانی فجر به صورت کیلویی و عمده از شالیکوبی حسین زاده با شماره پشتیبان فروش در تماس باشید.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |